138038
Książka
W koszyku
Gastronomia od zawsze pełniła ważną funkcję w życiu społeczeństwa. Dla jej rozwoju szczególnie istotne okazały się druga połowa XIX i początek XX wieku, kiedy to rozkwita "życie kawiarniane" w Polsce. Autorka, pisząc książkę o gastronomii okupowanej Warszawy, za główny cel postawiła sobie uświadomienie czytelnikowi, że w trudnych wojennych czasach lokale gastronomiczne nie zaprzestały działalności. Opowiada, co jedzono i pito, jak wyglądały stołeczne gastronomika, jak zmagano się z zaopatrzeniem, ciągłym zmianami prawnymi i restrykcjami ze strony okupanta.
Status dostępności:
Biblioteka Główna - Dorośli
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 94(100)"1939/1945" (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej