138161
Książka
W koszyku
Miażdżyca stanowi coraz większe zagrożenie, nie tylko dla osób starszych, ale i młodych. jest ona chorobą obejmująca nie tylko naczynia wieńcowe oplatające serce, ale również tętnice i aorty. Powszechnie wiadomo, iż na rozwój miażdżycy największy wpływ ma palenie tytoniu, otyłość, stres, brak aktywności fizycznej oraz nieodpowiednia dieta bogata w tłuszcze. Czy poprzez zmianę nawyków żywieniowych możliwe jest wyeliminowanie zagrożenia miażdżycą? Autorka książki “Dieta antymiażdżycowa” przekonuje, iż nisko tłuszczowa i pozbawiona cholesterolu dieta jest kluczem do zdrowia i dobrego samopoczucia. W książce nie brak wskazówek, co jeść, a czego unikać w codziennej diecie.
Status dostępności:
Biblioteka Główna - Dorośli
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej